Ooit in de bergen geweest? Dan zult u net als vele anderen hebben ontdekt dat het 's nachts behoorlijk afkoelt. Ook voor de wintersport is verwarming onmisbaar. Nu is het natuurlijk wel zo dat een verwarmingskachel veilig moet zijn. Je kunt dan ook uit grofweg twee veilige systemen kiezen.
De warme lucht verwarming of warm water verwarming. De laatste werkt volgens het principe zoals de centrale verwarming in huis. Deze systemen kun werken via een tijdsklok of handschakelaar. Met de mogelijkheid van afstandbediening. En het is zelfs mogelijk dat het systeem uw GSM belt om te melden dat hij aan het werk gaat omdat de temperatuur niet meer voldoet aan uw wens. De Eberspächer is een voorbeeld van warm water verwarming. Webasto werkt via het hete lucht principe.
Welke?
Wanneer u naast uw interieur ook de motor wilt voorverwarmen kunt u kiezen voor een verwarmingssysteem die het koelwater verwarmt. Net als de centrale verwarming bij u thuis, verwarmt het systeem het koelwater van uw voertuig en daardoor tevens de bestaande autokachel. De warmte hiervan wordt vervolgens via het eigen ventilatiesysteem het interieur ingeblazen en is daardoor dus individueel regelbaar.

luchtverwarmingssystemen.
U wilt alleen het interieur of de laadruimte comfortabel en voordelig verwarmen? Laat u in dat geval dan een compacte luchtverwarmer in het interieur monteren b.v. onder de stoel van de bijrijder. De ventilator in de kachel zuigt lucht uit het interieur aan en geeft deze verwarmt weer af.

Luchtverwarming Webasto.