Aankoop, een deugdelijke kampeerauto.

U heeft recht op een deugdelijke tweedehands kampeerauto. Een product is volgens de wet deugdelijk als het beantwoordt aan de koopovereenkomst die u met de leverancier heeft gesloten. Vertoont de kampeerauto mankementen die niet normaal zijn voor een kampeerauto van dat type, bouwjaar, de kilometerstand en de prijs die u ervoor heeft betaald, dan is de kampeerauto ondeugdelijk.

Voorwaarde om te klagen is dat u de kampeerauto voor de koop voldoende heeft onderzocht en na de koop op een normale wijze heeft gebruikt. U moet zich realiseren dat u geen nieuw product koopt, maar een gebruikt en tevens technisch ingewikkeld product. Het is daarbij logisch dat u van een voor zijn leeftijd dure tweedehands kampeerauto met weinig kilometers op de klok meer mag verwachten dan van een oude, goedkope kampeerauto die al een paar keer de klok rond is geweest. Verder speelt mee waar u de kampeerauto heeft gekocht: bij een particulier of bij een officiële Bovag-leverancier, en hoeveel u ervoor heeft betaald.

 
Plicht tot zelfonderzoek:
Als koper van een gebruikte kampeerauto moet u altijd zelf onderzoeken of laten onderzoeken of de kampeerauto wel in goede staat verkeert. Dat een kampeerauto er van buiten glanzend uitziet, wil nog niet zeggen dat onder de motorkap ook alles in orde is. Met extra garanties kunt u uw juridische rechten en mogelijkheden tegenover de verkoper aanzienlijk uitbreiden. Zorg er dan ook altijd voor dat u een schriftelijke garantie krijgt. De bekendste schriftelijke garantie is de Bovag-garantie voor een tweedehands kampeerauto. Het betreft hier dus het autogedeelte. Deze garantie geldt meestal voor drie maanden en kan tegen betaling worden verlengd tot één jaar